About Me


Pepujane Ati



By  :  lHSANUDDIN

(Alumni Ponpes YTP, Kertosono)

Harianindonesiapost.com Urip Iki koyo nang kunjoro
Kunjarane Geni Asmoro 
Seng tak suwun sampean ora nglokro
Roso sedih diroso wong loro

 Pujane atiku 
Opo seng biso tak tindaake
Aku mung sawijineng wanito 
Kang kudu manut wong tuwo
Tresno Iki Amung sawiji
Ora biso tak bagi loro 
Najan abot aku nuruti
Pilihane wong tuwo loro

Duh pepujane ati
Pesen Kulo dateng ndoko
Sampun ngantos patah hati
Supados saget makaryo

Lamun fajar pun katingal
Enggal Wungu  saking nendro
Supados saget nglampahi
Kuwajiban engkang mulyo
Manembah dateng kang luhur
Gusti kang Moho kuwoso
Saliro Kedah suci
Semanten ugi busono
Sopados saget katrami
Sedoyo panuwun kito
Lamun Suryo sampun sumunar
Manungso Kedah ikhtiar
Sumebar sami makardi
Pados kebetahan kluwargi
Wus wajib tumrap manungso 
Nyambut gawe lan ndedongo
Supoyo biso nyukupi
Kebutuhan rino wengi
Lumuh lampah ibarate
Wong kang males myabut gawe
Bakal rekoso uripe
Kumpul konco ora ono regane
Dawuhe poro winasis
Manungso namung nglampahi
Sedoyo sampun tinulis
Wonten jrone kitab suci
Rejeki ibarat pesti
Sandang pangan loro Pati
Kabeh pinesten Ilahi
Gusti Alloh kang sawiji
Manungso mung biso ihtiyar
Kanti sabar Istiqomah
Urip Ben ora kesasar
Madep mantep nggone ibadah

Post a Comment

0 Comments